Nominert!

forsideNETTNysgjerrig på roboter er nominert til Kulturdepartementets fagbokpris for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2012.

Hvert år deler Kulturdepartementet ut priser til de beste bøkene for barn og ungdom. Det er egne priser for skjønnlitteratur (litteraturprisen), fagbøker og billedbøker. Prisene deles ut året etter at bøkene kom ut. Nysgjerrig på roboter er nominert til fagbokprisen for 2012!

På alvor

«Magnus Holms bok Nysgjerrig på roboter er en fagbok som tar både temaet og leseren på alvor. Bokens stimulerende bruk av illustrasjoner og bilder kan skape interesse for et emne som vil bli stadig viktigere i årene framover. Her er en stø og sikker behandling av stoffet, sans for definisjoner og en godt presentert historisk bakgrunn,» skriver juryen om robotboka.

Jeg liker spesielt godt den første setninga. Når jeg skriver, tenker jeg alltid på leserne. Jeg prøver å tenke meg hva dere lurer på og hva dere har lyst til å lese om. Hva dere veit fra før, og hva dere vil vite mer om. Derfor synes jeg det er ekstra hyggelig at juryen har lagt merke til dette.

Hard konkurranse

Det er tre nominerte til hver av prisene. De andre nominerte til fagbokprisen er Jon Ewos Norske konger og dronninger og Den ultimate guiden til kampsport av Annette Münch og Hanne Eide Andersen.

Kampsportinteressert som jeg er, har jeg naturligvis lest kampsportguiden. Det er absolutt skikkelige saker de to forfatterne har levert. Kongeboka har jeg ikke lest, men Jon Ewo er en kjempeflink forfatter som skriver veldig gode barnebøker.

Jeg synes juryen har gjort en veldig god jobb med å finne skikkelig gode fagbøker. Uansett hvilken av bøkene som vinner til slutt, vil prisen virkelig ha gått til ei av fjorårets beste bøker.

Du kan lese mer om prisene og de nominerte bøkene på nettsidene til Norsk barnebokinstitutt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s