Hva skal roboten hete?

ExoMars2020_Rover_on_Mars_20170418_1280

I 2020 setter denne roboten kursen mot Mars. Har du lyst til å gi den navn? Illustrasjon: ESA/ATG medialab

I 2020 skal den europeiske romorganisasjonen ESA sende en ny robot til Mars. Men hva skal roboten hete? Nå har du sjansen til å gi navn til en ekte romrobot!

Mars er vår nærmeste naboplanet. Vi mennesker har vært nysgjerrige på den røde naboen vår i hundrevis av år. Etter hvert har vi lært mer og mer om Mars. Fortsatt har ingen mennesker vært der, men vi har studert planeten grundig med teleskoper og satellitter. Vi har også sendt nokså mange roboter dit. Og snart blir det enda flere roboter på Mars. I november 2018 lander forskningsroboten InSight på den røde planeten. I 2020 vil både ESA og NASA sende hver sin robot til Mars. Nå har du sjansen til å bestemme hva en av dem skal hete!

Opp til deg!

ESA har allerede en satellitt som går i bane rundt Mars. Men de vil ha en robot på bakken også. En rover, eller robotbil. Den skal blant annet leite etter vann og is under bakken. Til det skal den bruke en norsk georadar som har fått navnet WISDOM.

 

ESAs program for utforskning av Mars heter ExoMars. Selve roveren har ikke fått noe navn ennå. Men det vil romorganisasjonen gjøre noe med. Derfor har de lagd en konkurranse, hvor alle som vil kan sende inn forslag til hva roboten skal hete.

denne sida kan du sende inn navneforslaget ditt. Du må også skrive en kort tekst på engelsk om hvorfor du har valgt akkurat dette navnet.

De som står bak de beste forslagene, får en privat omvisning hos bedriften som bygger roveren. Der vil også den endelige vinneren bli annonsert.

Hvis du har lyst til å gi navn til en ekte romrobot, kan du lese mer om både roveren og konkurransen hos Norsk Romsenter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s