Til Mars i mai!

insigth

Foto: NASA/JPL-Caltech

Hvis du har lest robotboka, veit du at vi mennesker har sendt flere roboter til Mars. To av dem fungerer fortsatt. Og i november får de selskap!

Om litt over en måned setter NASAs nyeste marsrobot kursen mot den røde planet.

NASA skal nemlig sende en splitter ny forskningsrobot til Mars. Etter planen skal den lande på planeten 26. november 2018. Selv om Mars er vår nærmeste nabo i verdensrommet, tar det lang tid å reise dit. Selv for en robot. Derfor skal forskningsroboten InSight skytes opp allerede 5. mai.

Under overflaten

Mens robotkjøretøyene Opportunity og Curiosity kjører omkring, skal InSight stå dørgende stille. Og mens de to robotbilene utforsker Mars-overflaten, skal InSight fokusere på det som ligger under overflaten. Den skal bore seg fem meter ned i bakken, for blandt annet å måle temperaturen og registrere jordskjelv. Slik håper forskerne hos NASA å finne ut mest mulig om hvordan Mars blei til – og om hvordan den blei slik den er i dag.

Nedtelling

I dag er det 45 dager til InSight forlater jorda. Åtte lange måneder til den lander på Mars. Jeg gleder meg til å følge med på dette spennende prosjektet, og vil fortsette å følge InSight her på bloggen. Nå er det bare å telle dagen fram mot oppskytninga. Hvis du synes ventetida blir lang, kan du jo ta en kikk på Nysgjerrigperartikkelen min om InSight.

solceller

Ingeniører og teknikere tester solcellepanelene til InSight. Foto: NASA/JPL-Caltech/Lockheed Martin

1 tanke på “Til Mars i mai!

  1. Tilbaketråkk: Hva skal roboten hete? | Robotbokbloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s