Om boka

NAO

Roboten Nao

Er du nysgjerrig på roboter? Det er det mange som er. Mange synes roboter er noe av det mest spennende som finnes. Både barn og voksne elsker å lese bøker og tegneserier og se filmer om roboter. Mange jobber til og med med dem. Noen bygger eller selger roboter. Andre styrer og programmerer dem. Noen er så interessert i roboter at de studerer dem og forsker på dem i mange år.

Robotene er overalt. På TV, på film, i bøker og dataspill vrimler det av fantastiske og skremmende roboter. Slett ikke alle finnes i virkeligheten. Nysgjerrig på roboter handler mest om de robotene som faktisk finnes. Og dem er det mange av! Det finnes roboter i alle størrelser og fasonger. De største er store som hus, mens de minste er små som et fyrstikkhode. Mens noen står på det samme stedet hele tida, kjører andre omkring på hjul eller belter. Andre flyr i lufta eller svømmer gjennom havet.

I Nysgjerrig på roboter får du vite mer om alle disse spennende robotene. Hva gjør de i dag, og hva kan de gjøre i framtida? Hvor smarte er de egentlig? Kan vi lage «robotmennesker»?

Nysgjerrig på roboter er skrevet for barn mellom åtte og tolv, men den passer også fint for voksne som er nysgjerrige på roboter. Boka kom ut på Mangschou forlag i mai 2012. Serien Nysgjerrig på … blir gitt ut i samarbeid med Norges forskningsråd og Nysgjerrigper. Serien er både kritikerrost og prisbelønt, og Nysgjerrig på roboter var nominert til Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2012.

Hvis du vil vite mer om boka, kan du lese mer på nettsidene til Mangschou forlag. Vil du  vite hva aviser, blader og radioprogrammer har sagt og skrevet om boka, finner du lenker på denne sida.

robottralle

Robottralle på vei!

10 tanker på “Om boka

  1. Tilbaketråkk: På trykk | Robotbokbloggen

  2. Tilbaketråkk: Med roboter i rollene | Robotbokbloggen

  3. Tilbaketråkk: Falsk fiskestim finner forurensning | Robotbokbloggen

  4. Gratulerer, Magnus. Takk for samarbeidet. Sommerhilsen fra stolt medredaktør av boka/serien. Nå er vi i gang med bok nummer fire i serien, med et tema av det «mykere» slaget;-) Marianne

  5. Tilbaketråkk: Ny nysgjerrigper på Mars | Robotbokbloggen

  6. Tilbaketråkk: On the road again | Robotbokbloggen

  7. Tilbaketråkk: Framtidas førerløse lastebil | Robotbokbloggen

  8. Tilbaketråkk: Dr. Watson på sporet | Robotbokbloggen

  9. Tilbaketråkk: Slangeroboter på dypt vann | Robotbokbloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s