På trykk

Mens du leser dette er Nysgjerrig på roboter i trykken. Digre trykkepresser fester ord og setninger, fotografier og tegninger på papiret. Det som til nå bare har vært ettall og nuller i et par datamaskiner blir ei helt ordentlig bok. Trykksverte og papir. Ikke bare svart på hvitt, men i fantastisk firefargetrykk.

Jeg må innrømme at jeg synes det er litt skummelt. Jeg har jobba med denne boka i halvannet år. I mange måneder har jeg lest, skrevet, snakka og drømt om roboter. Jeg har skrevet, sletta, skrevet på nytt, endra, forandra, lagt til og trukket fra. Retta feil og oppklart misforståelser. Og nå er det plutselig ikke mer jeg kan gjøre. Nå er det rett og slett for seint.

På en måte er det litt deilig også. Endelig skal alle timene med hardt arbeid gi resultater. Endelig skal alle tankene mine bli ei helt ordentlig bok. Med helt ordentlige lesere. Noen mener at ei bok ikke blir ei ordentlig bok før noen leser den. I så fall blir Nysgjerrig på roboter ei ordentlig bok i midten av mai.

Det er både spennende og skummelt at hundrevis, kanskje tusenvis av barn og voksne snart skal lese boka mi. Jeg synes det er blitt ei god bok, men vil dere synes det? Hva kommer dere til å like med boka? Hva vil dere ikke like? Jeg både gruer og gleder meg til boka mi skal møte ekte, levende lesere av kjøtt og blod. Og jeg håper jeg får sjansen til å møte dere sjøl også. Både her på bloggen og ansikt til ansikt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s