Perseverance på vei

Raketten med Perseverance tar av fra Cape Canaveral. Foto: NASA/Joel Kowsky.

30. juli 2020 satte nok en robot kursen mot den røde planet.

Perseverance blir den første roboten som skal leite etter tegn til liv på Mars.

Etter planen skal Perseverance lande på Mars i februar 2021. Hvis du lurer på hvor roboten er akkurat nå, kan du sjekke denne kjekke nettsida. Der kan du se hvor langt roboten har reist, hvor fort den beveger seg og hvor langt det er igjen til Mars.

Perseverance er en rover, en slags robotbil. Den ligner ganske mye på Curiosity, en annen robot som har kjørt rundt på Mars siden 2012. Men Perseverance har med seg mye helt nytt utstyr. Det skal den bruke til å leite etter tegn til liv. Den har også med seg en drill. Med den skal roboten ta prøver av stein og sand. Målet er at en ny robot skal hente disse prøvene seinere og sende dem til jorda.

Perseverance har også med seg flere viktige eksperimenter. Et av dem er en slags maskin som skal prøve å lage oksygen av den tynne Mars-atmosfæren. Det kan bli kjempeviktig hvis vi noen gang skal sende mennesker til naboplaneten vår.

Illustrasjon: NASA/JPL-Caltech.

Et lite helikopter er også med på ferden. Det er første gang et helikopter skal prøve å fly på Mars. Det kan du lese mer om hos Nysgjerrigper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s