En hjelpende hund?

Trudde du robothunder bare var lek og moro? Bare vent til en av dem kan ta oppvasken!

Hvis du har vært på noen av foredragene mine, husker du sikkert den gigantiske robothunden Big Dog. Eller kanskje det militære robotpakkeselet LS3?

Disse robotene var store, sterke og utrulig bråkete. De var helt klart utendørsroboter – bygd for å bære tunge bører i røft terreng. Arvtakeren Spot var både mindre og stillere. Den nyeste firebeinte roboten fra Boston Dynamics har fått navnet Spot Mini. Navnet tyder på at det dreier seg om en enda mindre versjon av Spot. Det er helt riktig.

Lav innehund

Det er ikke bare størrelsen som er annerledes. Mens Spot brukte hydraulikk for å bevege seg, klarer miniutgaven seg med elektromotorer. Derfor er den mye svakere enn de større fetterne sine. Men den er mye stillere også. Den egner seg rett og slett mye bedre til innendørs bruk enn forgjengerne.

Godt grep

Spot Mini kan mer enn å liste seg så stilt på tå. Den er nemlig utstyrt med en helt ny arm. Eller hals, kanskje? Hode? Hodearm? Armhode? Kall det hva du vil, den har i hvert fall noe den kan gripe tak i ting med. I følge Boston Dynamics er den også utstyrt med både kameraer og ei lang rekke andre sensorer. Alt dette gjør at den kan gripe, løfte og flytte ting. Oppvasken, for eksempel.

Brus og bananskall

Boston Dynamics skriver at Spot Mini kan gjøre en god del ting på egen hånd. Den kan tydeligvis også fjernstyres. Av og til går det likevel galt. Roboten har for eksempel noen problemer med bananskall. Og ikke regn med at den kan hente brus til deg med det første…

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s